Мансардні вікна надають житловому приміщенню сучасного шику, простір стає затишним і світлим. Мансардні вікна — це похилі конструкції, які монтують у каркас покрівлі. Якщо порівнювати з простими вікнами, розташованими вертикально, мансардні вікна можуть пропускати до 45% більше світла. До того ж, монтаж подібних вікон допомагає зберегти первісну конфігурацію даху, а якщо говорити про фінансові витрати, то і тут установка коштує дешевше.

Найбільш поширений матеріал для виготовлення вікон для мансарди — це деревина різних порід. Цей натуральний матеріал є екологічно чистим, чому і коштує дорожче за пластикові аналоги. Дерев'яні конструкції радуватимуть око не один десяток років, звичайно, при своєчасному проведенні профілактичного ремонту та правильної експлуатації. Вони не змінять своєї первісної форми, чудово поєднуються з різними дизайнерськими напрямками. Пластикові мансардні вікна найбільш доречні у стилі хай-тек.

Будівництво та ремонт. Мансардні вікна

Щоб атмосферна волога не проходила усередину приміщення, використовують спеціальні будівельні герметики. Правильно встановлені вікна на мансарді добре регулюють повітряний обмін всередині житлового приміщення, так само як і утримують тепло. За бажанням можна замовити вікна, обладнані звуковою ізоляцією. Відмінною рисою мансардних вікон є незвичайне освітлення, яке дещо відрізняється від освітлення простих вікон. Щоб світло природно наповнювало весь периметр кімнати, необхідно монтувати конструкцію на певній висоті.

У мансардних вікон передбачена різна система відкриття. Вікна виробляються з комбінованою та середньоповоротною схемою відкривання. У кожного варіанта присутні власні переваги і недоліки, ось чому необхідно продумати заздалегідь призначення та розташування вікна.

Якщо має бути монтаж мансардного вікна на вже зведену покрівлю, доведеться виконати частковий демонтаж покрівельного каркаса. Саме тому вікна бажано ставити під час будівництва даху. Нерідко вікна для мансардного приміщення виконуються на замовлення. Таким способом можна отримати конструкцію потрібного розміру та форми.

Що стосується вибору склопакета, то він обумовлюється особливостями мансарди та способом відкривання. Є склопакети, які мають високий рівень безпеки, оскільки складаються з двох стекол. На їх поверхню нанесено спеціальну захисну плівку. Існують мансардні вікна, призначені для збереження тепла усередині приміщення. Вони справляються з поставленим завданням краще за звичайні склопакети. Любителям напівтемряви надано можливість придбати світлопоглинаючі вікна, які здатні знизити кількість світла, що надходить до кімнати. Є світловідбиваючі вікна, що легко очищаються, які прості у догляді і закривають вигляд від чужих очей.