Тому, хто бажає створити у своїй оселі щось незвичайне, але не має достатньої кількості матеріальних коштів на послуги досвідченого дизайнера інтер'єру, доводиться самому виявляти креативність. І це виявляється не так уже й складно і, що найголовніше, доступно для всіх.

Білі стіни – це класика, тоді як кольорові стіни завжди привертають до себе більше уваги. Але ж обережно! Якщо все буде виконано в єдиному тоні, це може швидко набриднути. Але при цьому цей тон визначає і кольори меблів, що гармоніюють з ним, та інших елементів декору. Але горе тому, хто переборщить з експериментами, пофарбувавши стіни, скажімо, блакитною фарбою, але при цьому вибравши для стелі улюблений яскраво-червоний колір. 

Ідеї ​​для стильного оформлення приміщень

Контрасти та гармонія з оббивкою та домашнім текстилем

Набагато краще виявляти свої переваги в домашньому текстилі, бо ці елементи декору можна змінювати під настрій і навіть підбирати їх під пори року. А ось щоразу під настрій перефарбовувати стіни та стелю під силу далеко не кожному ентузіасту.

Іноді досить навіть просто нового чохла на кушетку (або, що ще простіше, накинутого на неї великого пледу), щоб надати кімнаті зовсім нового та свіжого вигляду.

 

Наклейки для стін та внутрішні перегородки

Непогано пожвавити приміщення можна за допомогою наклейок на стіни. Наносяться вони на поверхню стіни швидко і просто, а коли вони набридають, їх можна легко видалити. І для цього не потрібно ні переносити чи пересувати меблі, ні заново фарбувати стіни.

Щоб уникнути нудної обстановки, коли меблі просто шикуються вздовж стін, відмінним рішенням виявляються внутрішньокімнатні перегородки. Тут особливу роль можуть відіграти відкриті з обох боків полиці для підлоги, які створюють дві окремі, але візуально пов'язані один з одним житлові зони, наприклад, зону відпочинку з диваном або кушеткою і обідню зону зі столом.

А ось пересувки на роликах або складні шарнірні перегородки забезпечують необхідну приватність там, де вона необхідна, знову-таки надаючи приміщенню новий образ.

І взагалі, ключове слово тут «мобільність», так як більшості предметів меблів мають ролики та коліщатка, завдяки чому, при необхідності і під настрій, їх можна в будь-який момент зрушити і перегрупувати.

 

Мультифункціональні меблі

Нові образи можна надавати приміщенню і за допомогою багатофункціональних меблів, коли кількома рухами шафу можна перетворити на письмовий стіл, кушетку – у місце для денного відпочинку, а лаву – у тумбочку для телевізора.

І, як і в інших випадках, тут теж розстановка колірних акцентів залишається найпростішим і бюджетним способом оптично пожвавити інтер'єр приміщення. І навіть кілька нових наволочок на декоративні подушки або фіранок здатні часто створити чудеса.