Молода тенденція інтер'єрного дизайну, але вже досить модна – міжкімнатні двері, що зливаються зі стінами. Такі «невидимі» двері спочатку спроектовані таким чином, щоб їх не було видно. Власне, ця якість і зробила їх такими популярними. Звичайно, багато залежить від самого клієнта, адже часом потрібні двері, які були б невидимі тільки з одного боку, а з іншого - дверний отвір був би підкреслений. Тоді можна просто купити комплект, що передбачає проріз зі зворотного боку.

Ілюзія монолітної стіни з'являється завдяки незвичайній структурі дверей. Дверний короб і самі двері виготовляються із спеціального алюмінієвого профілю. Його вбудовують у стіну так, що каркас з алюмінію виявляється зовсім непомітним для очей. Петлі теж монтуються особливим способом, тому при зачинених дверях побачити їх неможливо.

Будівництво та ремонт. Двері-невидимка

Товщина перекриттів у будинку чи квартирі буде різнитися, а це означає, що глибина отвору теж має відрізнятися. Сучасні двері-невидимки, що виготовляються відомими компаніями, підганяються саме під глибину отвору.

Може здатися, що встановлення таких дверей вимагатиме значних фінансових витрат. Однак це якраз той випадок, коли модні тенденції цілком доступні. Більшість виробників зазвичай пропонують своїм покупцям повний комплект, куди входять усі необхідні деталі, короб, фурнітура, петлі та інші компоненти для монтажу невидимих ​​дверей. Ціна збірної конструкції варіюється в межах 30 тис. гривень. Варто враховувати той факт, що ціна зазвичай відображає якість, яку можуть гарантувати лише великі та солідні компанії.

Якщо говорити про інтер'єрний стиль, то двері-невидимки чудово впишуться в будь-який дизайнерський напрямок. Вони не тільки виконуватимуть свої прямі функції, але й стануть своєрідною родзинкою модного інтер'єру. А до традиційної класики привнесуть елемент загадковості.

Сьогодні для обробки прихованих міжкімнатних дверей використовуються різні матеріали. Дверне полотно виготовляється із шпонованої основи, скла, акрилатів. У деяких виробників існує послуга створення на замовлення дверного полотна, що грунтується в заводських умовах під чистове оздоблення. Залишається її пофарбувати на свій смак, наприклад, під колірну палітру стін. Можна обклеїти двері шпалерами, нанести декоративну штукатурку.

Встановлення дверей-невидимок дає масу переваг своєму власнику. По-перше, простір стане візуально ширшим, що, поза всяким сумнівом, оцінять господарі малогабаритних квартир та власники непропорційного приміщення. По-друге, прихована конструкція допоможе зберегти цілісність внутрішнього оздоблення, не впадатиме в очі. Якщо ви хочете змінити свій інтер'єр, то обов'язково розгляньте цей варіант.